Assessories


Els Punts d'Informació Juvenil ofereim serveis d'assessorament gratuït per a joves fins a 35 anys sobre itineraris acadèmics, temes laborals, associacionisme, mobilitat internacional, turisme, habitatge compartit, garantia juvenil, habitatge compartit i emprenedoria. Tots els assessoraments garanteixen l'anonimat i la confidencialitat de les persones usuàries.
Cal demanar cita prèvia al Punt d'Informació o trucant al 93 368 10 05.

 

ASSESSORIA GARANTIA JUVENIL

Els dilluns de 15:30h a 18:30h
Espai Jove la Fontana
La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que preten facilitar l'accés de les joves al mercat laboral. Si ja estas inscrita però vols saber quin és el programa més adequat per a tu, la impulsora t'assessorarà.

 

ASSESSORIA HABITATGE COMPARTIT 

Els dimarts de 17h a 20h
Espai Jove la Fontana
Si vols informació sobre la formalització dels contractes d'habitació i/o de pis, rendes, finances, distribució de les despeses. També t’ajudem i guiem en el procés de recerca d’habitació. 

 

ASSESSORIA LABORAL 

Els dimecres de 17h a 20h
Espai Jove la Fontana 
De manera confidencial, s’atenen qüestions sobre la cerca de feina, dubtes sobre nòmines, salaris, convenis, drets sindicals, contractes, acomiadaments..

 

ASSESSORIA MOBILITAT INTERNACIONAL 

Els dijous de 10:30h a 13:30h
Espai Jove la Fontana
Si busques feina, beques, estudis, fer un voluntariat o altres projectes a l’estranger. Reserva la teva assessoria sobre mobilitat internacional!

 

ASSESSORIA ACADÈMICA 

Els dijous de 17 a 20h, a l'Espai Jove la Fontana

Cal demanar cita prèvia al Punt d'Informació o trucant al 93 368 10 05.

 

ASSESSORIA ASSOCIACIONISME I VOLUNTARIAT

Horari a convenir
Espai Jove la Fontana
El CRAJ ofereix serveis d’assessorament sobre: Constitució d'associacions juvenils, qüestions legals, fiscals, comptables i laborals; finançament associatiu, redacció de projectectes, comunicació i voluntariat. 

 

ASSESSORIA DE TURISME

Dijous de 10:30h a 13:30h, al CIAJ

Tenint en compte el temps i els recursos econòmics que vulguis o puguis invertir, durant l'assessoria et facilitaran tota la informació per organitzar qualsevol tipus de viatge: viatges arreu del món, de fi de curs, colònies, sortides de cap de setmana, opcions turístiques naturals, culturals, solidàries... Per exemple, a l'assessoria pots resoldre dubtes sobre:

  • Possibles destinacions turístiques, rutes... nacionals i internacionals.
  • Informació i consells per preparar i gaudir al màxim d'un viatge: documentació necessària, carnets amb descomptes, aspectes sanitaris...
  • Com triar el transport més eficient o allotjament a hotels, bed & breakfast, albergs juvenils, càmpings, pisos d'intercanvi, refugis de muntanya, cases rurals...
  • Blogs de viatgers joves que t'inspiraran en la preparació de la teva escapada.
  • Recursos per organitzar viatges a baix cost.

 

ASSESSORIA D'EMPRENEDORIA

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona posa a la teva disposició aquest servei a càrrec d'Autoocupació.

Què ofereix el servei?

  • Facilita informació sobre els diferents recursos que hi ha a Barcelona per a persones emprenedores.
  • Dóna accés al Pla d’Empresa, una eina imprescindible per valorar la viabilitat del teu projecte i per poder tirar endavant la idea amb qualitat i sentit de futur.
  • Informa sobre el pla de màrqueting i el pla financer, les diferents formes jurídiques, els tràmits i tots els passos necessaris per crear la teva empresa.